Boeken

Duurzaam zijn moet je durven

Product details

Elke dag doen zich kansen voor om een verschil te maken in de wereld. Dit boek helpt je bewuste, proactieve en effectieve keuzes te maken, waarmee je vanuit persoonlijk leiderschap bijdraagt aan een betere wereld, op een manier die bij jou past.

Het is allemaal een kwestie van durven. Je moet onder ogen durven zien hoe we er nu voor staan, hoe ons voorbestaan wordt bedreigd door de manier waarop we omgaan met onze planeet en met elkaar. Er is ook durf voor nodig om te blijven geloven dat het anders kan, ook als je omgeving je (eerst) niet serieus neemt. Om jouw visie te delen op hoe we gezonder, gelukkiger en eerlijker met elkaar kunnen samenleven. En dan moet je in actie durven komen om stap voor stap, samen met andere durfals, deze droom waar te maken.

'Duurzaam zijn moet je durven' geeft je de kennis, de inspiratie en het handelingsperspectief om thuis, in de samenleving en op je werk stappen te zetten op weg daarnaartoe.

De ultrakorte samenvatting van dit boek: If it is to be, it is up to me.

'Ken je dat? Die gekmakende combinatie van diepe betrokkenheid bij het milieu en het gevoel dat je in je eentje toch zeker die klimaatverandering niet kan tegenhouden? Wanhoop niet langer. Hilda Feenstra laat je voelen dat je er niet alleen voor staat en maar één ding nodig hebt: duurzame durf. En dit boek, natuurlijk.' - Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid PvdD

Inhoudsopgave
Voorwoord
Inleiding

HOOFD
1. Het D-woord
2. Duurzaamheid, wat is het (niet)?
3. Kaders voor duurzaamheid
4. We zitten in een trechter
5. Systeemdenken
6. Het systeem aarde
7. Niet moeilijk, wel complex
8. Durf te weten

HART
9. Alles kan anders
10. Droom een visie
11. Leiderschap

HANDEN
12. Je droom waarmaken
13. Persoonlijk leiderschap in de praktijk
14. De juiste stappen zetten
15. Tips voor de praktijk
16. Wat kun je thuis doen?
17. Wat kun je doen in de samenleving?
18. Wat kun je doen op je werk?
19. Tot slot

Dankwoord
Over de auteur
Durf te delen
Bronnen