Naam van je dienst

Gratis

Excursie naar Leidsche Rijn College over Smart Building èn Energieneutraal op 28 november 2024 (gratis)

Het Leidsche Rijn College is een sportcampus en middelbare school in Utrecht met 1.700 leerlingen en een gebouw van 19.000m2. Het is afgelopen jaar energieneutraal gemaakt met 700 PV panelen en 300 zonnecollectoren op het dak. Duurzaam opgewekte energie wordt gebruikt om een waterbassin van 3.750 m3 te verwarmen in de zomer en terug te leveren in de winter, en voor verkoeling in de warme maanden. 

Het Smart Building System stuurt alle energieverbruikers in het pand, zoals verlichting, klimaatbeheersing, zonwering en ventilatie. Dit platform analyseert data om de energiebehoefte op elk moment van de dag te bepalen, rekening houdend met verschillende omstandigheden zoals de aanwezigheid van mensen, het seizoen, de weersomstandigheden en de beschikbare zonne-energie. Het houdt ook rekening met de temperatuur binnen en buiten het gebouw. De realisatie hiervan is mede tot stand gekomen door: 

  • Gemeente Utrecht;
  • De InstallatieAdviseur - Zeist;
  • Verweij installatietechniek BV – Nieuwegein;
  • Rots Bouw BV - Aalten;
  • Enappgy Smart Building Solutions – Amersfoort;
  • Axioma BV - IJsselstein;
  • Nuovo Scholengroep – Utrecht.

  

Inleiders: 

  • Ron van der Poll van Axioma, Antonio Vega van, Enappgy en Roy de Bruin van de DIA Groep


Praktische informatie
Wanneer:
28 november 2024 van 11.00 tot 13.45 uur. Inloop vanaf 10:30 uur inclusief lunch.
Waar: Leidsche Rijn College Utrecht Maartvlinder 1 3544 DA Utrecht
Kosten: gratis. Wij hanteren een No-show-beleid.