Ontdek slimme, duurzame, circulaire en digitale oplossingen voor (her-) ontwikkeling van vastgoed en gebiedsontwikkeling
Laat je inspireren over slimme, duurzame oplossingen tijdens onze bijeenkomsten die jouw voordelen opleveren waaronder ook de ESG duurzaamheidsverslaggeving doelen. En lees meer in onze publicaties en E&R Kennisbank..
E&R Kennistafel duurzame (her-) ontwikkeling van vastgoed en gebiedsontwikkeling 2.0
>> Maak kennis met onze LinkedIn-groep duurzame (her-) ontwikkeling van vastgoed en gebiedsontwikkeling 2.0
>> Agenda
>> E&R Kennisbank.online
Uitdagingen waarover we het hebben met opdrachtgevers en mogelijke toeleveranciers
Duurzame gebiedsontwikkeling heeft tot doel om gemeenschappen te creëren die economisch, ecologisch en sociaal veerkrachtig zijn. Hier zijn acht belangrijke thema's voor duurzame gebiedsontwikkeling:
- Ruimtelijke Planning en Ontwerp: Duurzame gebiedsontwikkeling begint met goed doordachte ruimtelijke planning en ontwerp. Dit omvat het creëren van gemengde gebruikswijken, het bevorderen van compacte stedelijke ontwikkeling, het beschermen van groene ruimten en het aanleggen van openbare voorzieningen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle inwoners;
- Energie-efficiëntie en Duurzame Energie: Duurzame gebiedsontwikkeling richt zich op het minimaliseren van energieverbruik en het gebruik van schone energiebronnen. Dit omvat het implementeren van energie-efficiënte gebouwontwerpen, het bevorderen van hernieuwbare energieproductie, en het gebruik van slimme technologieën voor energiebeheer;
- Milieubescherming en Biodiversiteit: Het behoud van het milieu en de biodiversiteit is essentieel voor duurzame gebiedsontwikkeling. Dit omvat het integreren van groene infrastructuur, het creëren van groene corridors voor flora en fauna, en het verminderen van de ecologische voetafdruk van ontwikkelingsprojecten;
- Duurzaam Transport en Mobiliteit: Het verminderen van verkeerscongestie en de afhankelijkheid van individueel gemotoriseerd vervoer zijn belangrijke aspecten van duurzame gebiedsontwikkeling. Dit omvat het bevorderen van openbaar vervoer, fietsinfrastructuur, voetgangersvriendelijke ontwerpen en het stimuleren van elektrisch en gedeeld vervoer;
- Sociale Inclusie en Gemeenschapsbetrokkenheid: Duurzame gebiedsontwikkeling omvat het creëren van inclusieve gemeenschappen waarin alle inwoners betrokken zijn bij het besluitvormingsproces. Dit omvat het bevorderen van betaalbare huisvesting, het ondersteunen van lokale ondernemers, het aanpakken van sociale ongelijkheid en het faciliteren van openbare participatie;
- Wonen: Duurzaam wonen is een levensstijl en benadering van huisvesting die gericht is op het verminderen van negatieve milieu-impact, het behoud van natuurlijke natuurlijke en het creëren van gezonde, comfortabele en energie-efficiënte woonomgevingen;
- Werken: Duurzame kantoren zijn werkruimtes die zijn ontworpen en gebouwd met het oog op minimalisatie van milieueffecten, energie-efficiëntie, gezondheid en welzijn van gebruikers;
- Recreatie en ontspannen: Gebiedsontwikkeling met een focus op duurzame ontspanning houdt in dat recreatie- en ontspanningsruimtes worden ontworpen en gecreëerd met aandacht voor milieu, levenskwaliteit en sociale interactie.
Deze thema's vormen de kern van een holistische benadering van duurzame gebiedsontwikkeling, waarbij rekening wordt gehouden met economische, ecologische en sociale aspecten om leefbare en veerkrachtige gemeenschappen te creëren.
Op de Kennisbank.online tref je informatie aan over oplossingen die wij gespot hebben die een antwoord geven op onze uitdagingen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Erkelens | 06-642209507 | of stuur een mail naar [email protected]
Nieuws over duurzame, circulaire en digitale oplossingen
We nodigen regelmatig leveranciers van duurzame, circulaire en digitale oplossingen uit om hun oplossingen te presenteren. Neem al een kijkje op onze E&R Kennisbank wie op de lijst staat om uit te nodigen. >> E&R Kenninsbank.online
Acht redenen om je aan te melden bij E&R Kennistafel
Als (gedelegeerd) opdrachtgever geniet je van de acht voordelen wanneer je als partner aansluit bij een van de E&R Kennistafels:
- Kennisvergaring: Deelname aan een kennistafel bijeenkomsten/excursies biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om waardevolle kennis en inzichten op te doen over specifieke onderwerpen binnen hun vakgebied. Dit stelt hen in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
- Netwerken & Ketensamenwerking: Kennistafels bieden een uitstekende gelegenheid voor opdrachtgevers om contact te leggen met andere professionals, waaronder mogelijke samenwerkingspartners (ketenpartners), leveranciers en experts binnen hun branche. E&R als Partners.
- Innovatie, E&R Top 100 lijsten: Door deel te nemen aan kennistafels kunnen opdrachtgevers in contact komen met nieuwe baanbrekende ideeën waarmee je betere duurzame projecten weet te realiseren die je onder andere kunt vinden op de E&R Top 100 lijsten.
- Betrokkenheid bij toeleveranciers: Door deel te nemen aan kennistafels tonen opdrachtgevers betrokkenheid bij hun branche en dragen ze bij aan de ontwikkeling en groei ervan. Dit kan hun reputatie als thought leader versterken en hen onderscheiden van concurrenten.
- Persoonlijke ontwikkeling: Kennistafels bieden opdrachtgevers de kans om hun professionele netwerk uit te breiden, hun kennis te verdiepen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, wat kan leiden tot persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Regelmatig organiseren we masterclasses en bieden persoonlijke begeleiding.
- Toegang tot expertise: Door deel te nemen aan kennistafels kunnen opdrachtgevers toegang krijgen tot een breed scala aan expertise en ervaring binnen hun vakgebied, wat hen kan helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken en het vinden van innovatieve oplossingen. Als partner van E&R krijg je toegang tot de 1e ring van partners het sector overstijgende netwerk van E&R.
- Mogelijkheden voor samenwerking: Kennistafels bieden opdrachtgevers de kans om samen te werken met andere professionals en organisaties binnen hun branche, wat kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen, partnerships en gezamenlijke projecten. E&R als Matchmaker.
- Invloed uitoefenen: Door deel te nemen aan kennistafels kunnen opdrachtgevers invloed uitoefenen op de richting en ontwikkeling van hun vakgebied, bijvoorbeeld door het delen van hun expertise, het bieden van feedback en het stimuleren van discussies over relevante onderwerpen.
Met meer dan 8.500 volgers en meer dan 100 Koplopers vormen we binnen de Benelux een vruchtbaar ecosysteem die jou helpt bij het sneller en slimmer implementeren van haalbare duurzame en circulaire oplossingen.
Ons netwerk is sterk in het vinden van vraag en aanbod op het gebied van grensverleggende oplossingen en dat maken we concreet met de E&R Top 100 lijsten en ons ecosysteem van partners.
Onze kernwoorden zijn: connectiviteit, leren, delen van ervaring, platte organisatie, gezag ontleend aan kennis, creativiteit, vragen stellen, toewijding en invloed.
Door het organiseren van kennistafels investeren organisaties in een cultuur van openheid, leren en samenwerking, wat allemaal bijdraagt aan hun veerkracht en aanpassingsvermogen in een snel veranderende wereld.
>> Aanmeldformulier
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Leon Erkelens door een e-mail te sturen naar [email protected].
Foto impressie E&R kennistafel bijeenkomsten
Arnhem (her-) ontwikkeling van bestaand vastgoed. Transformatie, gevangenis naar hotel en congrescentrum
Utrecht duurzame onderwijshuisvesting
Delft Green city
Bedrijfsbezoek RAP Wonen
Excursie naar Ziggo over digitale toekomst
Bezoek aan DDW Eindhoven
Eindhoven DDW
DDW Eindhoven Klokgebouw
Helmond Automotive campus
Scherpenzeel Interface
Slimme landbouw
Slimme landbouw
Slimme landbouw
Zaandam circulaire beton
Zaandam circulaire beton
Utrecht masterclass circulaire business case
Middelharnis verduurzamen van sociale woningen
Middelharnis verduurzamen van sociale woningen
Middelharnis verduurzamen van sociale woningen
Utrecht gezondheidszorg
Helmond automotive canpus
Waalwijk slimme afvalinzameling
Waalwijk slimme afvalinzameling
Utrecht bouwbedrijf van de toekomst
Delft Green city
Delft Green city, duurzame mobiliteit
Delft Green city
Delft Green city - hyperloop
Ulft dru industriepark
Ulft dru industriepark
Ulft dru industriepark
cirulair bouwen
Bedrijfsbezoek forbo
Bedrijfsbezoek forbo
Arnhem (her-) ontwikkeling van bestaand vastgoed. Transformatie, gevangenis naar hotel en congrescentrum
UMC Groningen. Slimmer in medische hulpmiddelen met digitale tools
UMC Groningen. Slimmer in medische hulpmiddelen met digitale tools
UMC Groningen. Slimmer in medische hulpmiddelen met digitale tools
UMC Groningen. Slimmer in medische hulpmiddelen met digitale tools
Eindhoven Stijp T (her-) ontwikkeling van bestaande niet functionerende bedrijventerreinen
Top boeken voor jou geselecteerd over duurzame (her-) ontwikkeling van vastgoed en gebiedsontwikkeling 2.0
Prof. dr. Nico Nelissen de ‘Architectuurgids Parijs’. In deze publicatie bespreekt hij ruim 125 projecten uit de laatste 150 jaar, met de nadruk op wat er gedurende de afgelopen 25 jaar in Parijs aan fascinerende architectuur tot stand is gekomen. Het boek is een ideale reisgids voor bezoekers aan Parijs, vooral voor hen die een affiniteit hebben met de (recente) architectuur.
Het boek telt 228 pagina’s, is rijk geïllustreerd en voert de lezer langs fameuze arhitectuurprojecten. Met behulp van deze gids, die € 25,- kost, krijgt een bezoek aan de lichtstad een extra (architectonische) dimensie.
Dit boek behandelt de geschiedenis van de ruimtelijke ordening in Nederland van de late middeleeuwen tot heden. Het benadrukt de menselijke invloed op de vormgeving van het land, zichtbaar in steden, polders, landinrichting en natuurgebieden. Nederland staat bekend om zijn unieke en doordachte planmatige inrichting, en dit boek onderzoekt de oorsprong van de sterke neiging tot ordening en planning. Het belicht duizenden plannen die het land hebben getransformeerd, van de Amsterdamse Grachtengordel tot snelwegen en de Noord-Oostpolder. Nederland blijft zich constant vernieuwen en verbouwen, en dit boek laat zien dat het land nooit 'af' is.
Het boek is geïllustreerd met talrijke voorbeelden en biedt inzicht in de cultuur en ontwikkeling van stedelijke en regionale planning in Nederland. Het is een waardevolle bron voor planologen, stedenbouwkundigen, geografen, bestuurders en professionals die betrokken zijn bij ruimtelijke ordening. Met de geactualiseerde informatie blijft het relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in de intrigerende geschiedenis van de ruimtelijke ordening in Nederland.
E&R Kennistafels
Meer weten over onze E&R Kennistafels. Voor meer informatie en aanmelden lees hier verder