Agenda

Tijdens onze kennistafelbijeenkomsten delen voorlopers hun nieuwste duurzame, circulaire en/of digitale oplossingen. Hun oplossingen kunnen worden opgenomen in een van de E&R Top 100-lijsten, bijgehouden door elke kennistafel. 

Excursie naar Goudse Spoorzone (gratis)

Op donderdag 23 mei  gaan we kennismaken met de ontwikkelingen in de Spoorzone van Gouda. 


Centraal staat daar een transformatie van bedrijfsvastgoed (vooral kantoren) naar woonomgevingen. Er komen diverse woningbouwprojecten aan de orde en daarbij zal van onze kant ook aandacht besteed gaan worden aan hoe de gemeente het begrip “Brede Welvaart” op die nieuwe woonlocaties ziet. 


Het is dus een geheel nieuw proces van verandering dat ook van invloed zal zijn op de oude binnenstad van Gouda en de andere al langer bestaande woonwijken buiten dat centrum. 


Brede welvaart is méér dan materiële welvaart: gezondheid (inclusief veiligheid), onderwijs, milieu, sociale cohesie, persoonlijke ontplooiing  zijn belangrijke aandachtspunten bij het ontwikkelen van nieuwe woonomgevingen. 

We zijn benieuwd hoe Gouda dat oppakt en wellicht dat we naast het ophalen van kennis, ook met eigen input de gemeente kunnen helpen.  

Het belooft een interessante ontmoeting te worden zoals onderstaand programma laat zien 


Programma:

 • Welkom en toelichting op het programma door Paul Henkemans | 
 • Ontwikkeling in Economie & Ruimte, hoe staat het met de brede welvaart nu en straks in Gouda? 
 • architect en stedenbouwkundige | en de heer of mevr. ….. van de 
 • gemeente Gouda?;
 • Wandeling door spoorzone en we bekijken ook nog de oude binnenstad 
 • van Gouda.


Praktische informatie
Wanneer: 23 mei 2024 van 11.00 tot 15.30 uur.
Waar: Gouda
Kosten: gratis en E&R Partners hebben voorrang bij inschrijving. Koffie en lunch voor eigen rekening. Wij hanteren een No-show-beleid. Bij niet op tijd afmelden rekenen we € 125,-- excl. BTW.

Organisatie: E&R Kennistafel duurzame gemeente 2.0 in samenwerking met Stichting beter Eindhoven


Tip: vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.

Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering [email protected] of +31 651228420

Vastgoedcollege Paul de Ruiter en Aemile van Rappard 


De gebouwde omgeving is het canvas van vastgoed, zo oud als de mensheid zelf. Van eenvoudige grotten naar torenhoge wolkenkrabbers. Elke straat ademt een geschiedenis van innovatie en vooruitgang. Tijdens het aanstaande Vastgoedcollege staat deze ontwikkeling centraal. Laat je inspireren op donderdag 23 mei 2024 door twee fantastische sprekers!

We zijn te gast in het nieuwe energieneutrale gebouw van de Hogeschool Rotterdam Business School (RBS). Prijswinnende architect Paul de Ruiter geeft een college over het ontwerp van het gebouwcomplex van maar liefst 40.000 m². De thuisbasis van alle economische opleidingen van de hogeschool is energieneutraal, flexibel en circulair. Daarnaast zal de Ruiter ingaan op zijn visie op de toekomst van architectuur. De tweede spreker is topjurist Aemile van Rappard, partner en advocaat bij Pels Rijcken. Zijn verhaal zal gaan over de verduurzaming van bestaande gebouwen en welke Europese regelgeving daarvoor relevant is.  
 

PROGRAMMA
17:00 Inloop met borrel
18:00 Start programma
19:30 Netwerkdiner
21:30 Einde


SPREKERS 

PAUL DE RUITER | Directeur en Architect bij Paul de Ruiter Architects |

AEMILE VAN RAPPARD | Advocaat en Partner bij Pels Rijcken |


Praktische informatie
Wanneer: 23 mei 17:00 tot 21:30 uur 

Waar: Hogeschool Rotterdam Kralingse Zoom 

Kosten: gratis
Organisatie: VGME en aanbevolen door E&R Kennistafel duurzame huisvesting en facilitaire dienstverlening 2.0. 


Tip: vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.

Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering [email protected] of +31 651228420

Uitnodiging voor excursie CyBe Construction
30 mei 2024, Gratis: 14:00 - 16:30


CyBe Construction - 3D betonprintbedrijf. Wij herdefiniëren de bouw  | CyBe Construction. Je kunt niet in je eentje een revolutie teweegbrengen in een hele industrie. Bij CyBe werken we samen. 


E&R Kennistafel duurzame bouw 2.0 is voortdurend op zoek naar innovatieve bouw oplossingen die het bouwen duurzamer, meer circulair, gemakkelijker en goedkoper maken. Wij overwegen CyBe op te nemen in onze 'E&R Top-100' lijst. Voordat we deze stap zetten, willen we graag meer te weten komen over CyBe en we nodigen jou uit om ons hierbij te vergezellen. 


CyBe 

CyBe Construction herdefinieert de bouwplaats. Onze innovatieve oplossingen zullen niet alleen gevolgen hebben voor de bouwsector, maar voor de hele wereldwijde samenleving in het algemeen. Bij CyBe Construction werken we hard met veel creativiteit en plezier. Onze slogan zegt het al: Have fun, Be amazing, Stay happy en Live long!

We vergelijken de gepresenteerde woonoplossingen met de E&R Top 100 duurzame woningbouw en wonen lijst, die opdrachtgevers helpt bij het kiezen van hun ketenpartners. 


Gastsprekers: 

 • Berry Hendriks, CEO | CyBe Construction 
 • Cees van Beukering | E&R | moderator | 


Praktische Informatie: 

 • Datum en Tijd: 30 mei 2024, van 14:00 tot 16:30 uur. Inloop vanaf 13:30 uur 
 • Locatie:  Lichtstraat 23 | 5349 CA Oss 
 • Kosten: Gratis. E&R Koplopers hebben voorrang bij inschrijving. Let op: wij hanteren een no-show-beleid. 
 • Bij onvoldoende aanmeldingen kan de excursie worden uitgesteld of geannuleerd. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.
 • Organisatie: E&R Kennistafel duurzaam bouwen 2.0  


Heeft u een innovatieve oplossing? Bouwers en leveranciers in de bouw die hun oplossingen willen aanmelden voor de 'E&R Top 100' lijst, kunnen een e-mail sturen naar [email protected], ter attentie van Ron van Wijk

Uitnodiging voor de Masterclass: Hoe slimmer duurzaam circulaire projecten te realiseren. (online)
4 juni 2024 

Ontdek hoe je slimmer, sneller, duurzame circulaire projecten kunt realiseren:

 1. Het ontwikkelen van een duurzame en circulaire visie en beleid;
 2. Het vaststellen van uitdagende, maar haalbare doelstellingen voor duurzame en circulaire bedrijfsvoering;
 3. Het samenstellen van een programma voor duurzame en circulaire projecten en het plannen van de uitvoering op basis van urgentie en beschikbaar budget;
 4. Het identificeren van zakelijke partners voor de realisatie van duurzame en circulaire projecten (Hierbij maken we gebruik van de E&R Top 100 lijsten met informatie over baanbrekende duurzame en circulaire oplossingen);
 5. Het opbouwen van een ecosysteem met zakelijke partners, gericht op het onderhouden en verbeteren van projecten voor betere resultaten. 


Wij bieden praktische je tools die houvast bieden in het duurzaam circulair ondernemen en in het opzetten en door ontwikkelen van producten/diensten, te weten:  

 • Met behulp van de Golden Circle van Simon Sinek gaan we op zoek naar jouw unieke propositie in duurzaam circulair ondernemen; 
 • Denk- en werkkader voor het opzetten en door ontwikkelen van circulaire diensten en of producten;
 • De volgende stap in duurzaam circulair samenwerken is werken aan jouw 'ecosysteem' als voorwaarden voor succes;
 • Digitale aansturing in het ecosysteem met behulp van Big data, IoT en AI als het nieuwe bedrijfsmodel om diensten beter op afroep te organiseren met het doel de gebruikservaring bij klanten, medewerkers te vergroten en de efficiëntie voor de bedrijven in het ecosysteem te verhogen om concurrentie voor te blijven;
 • We bespreken het belang van de drijvende krachten achter het succes van duurzame circulaire oplossingen. 


Docent 

Cees van Beukering | E&R | Directeur |

Inclusief publicatie:
Denk- en werkkader voor het opstarten en door ontwikkelen van duurzame en circulaire projecten voor beleidsadviseurs en projectleiders. Publicatie is ook los aan te kopen voor  € 29,95 incl. btw.. Voor bestellen ga naar onze Winkel
 

Praktische informatie
Wanneer:
4 juni 2024 van 13:00 tot 16:00 uur.
Waar: Online
Kosten: € 356,95 (€ 295,- excl. BTW) per persoon en voor E&R Partners € 242,-- (€ 200,- excl. BTW) per persoon 


Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de bijeenkomst verschoven of gaat niet door waarover de deelnemers op tijd worden geïnformeerd.

Tip: vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.

Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering [email protected] of +31 651228420.

Masterclass: Rekenen aan duurzame en circulaire vastgoed projecten - carbon-based design, het ontwerpen met CO2 budget -

11 juni 2024 Utrecht

 

Carbon-based design maakt de materiaalgebonden uitstoot van ontwerpkeuzes meetbaar tijdens het proces. Het maakt concrete afwegingen over materiaal, bouwmethode, impact en kosten inzichtelijk, van klein tot groot. Zo kunnen we ontwerpen en bouwen binnen het CO₂ budget van de klimaatdoelstellingen van Parijs en Nederland.


Business case
Rekenen aan duurzame en circulaire vastgoed projecten.

 • Definitie fase, aanleiding, droom en propositie;
 • Ontwerpfase, Type businessmodel, functies en toets;
 • Resultaat fase, impact en (meervoudige) waarde realisatie.


De 5 essenties van carbon-based design

1. Meten is weten
De vraag die je als ontwerper, bouwer en opdrachtgever in elk project zou moeten kunnen beantwoorden is: wat is de CO₂ voetafdruk van je gebouw, en wat kan je allemaal doen om die voetafdruk aantoonbaar te verkleinen tot een waarde die in lijn is met de ambities van Parijs en Nederland? Carbon-based design maakt duurzaamheid concreet.

2. Het probleem: materialen
Nieuwbouw wordt steeds energiezuiniger. Ook al valt daar nog winst te behalen, de grootste uitdaging zit in het terugdringen van de uitstoot van de materialen en het maakproces van het gebouw als fysiek object.

3. CO₂ is een gamechanger
De klimaatdoelstellingen zijn glashelder: 95% uitstootreductie in 2050. Een ambitie met mogelijk zeer reële consequenties wanneer die niet wordt waargemaakt. En er is nog maar beperkt ruimte om CO₂ uit te blijven stoten totdat we het doel definitief voorbijstreven.

4. Impact = ambitie x omvang
Op dit moment is volledig biobased een niche en gaat de rest van de bouw door met business as usual. We hebben een manier nodig om gradueel en over de hele linie te kunnen veranderen. Carbon-based design laat zien dat je beter het merendeel van de nieuwbouw een beetje duurzamer kan bouwen dan een klein deel heel veel.

5. Digitalisering en creativiteit gaan samen
Elk project is anders. Vanuit inzicht in de voetafdruk van je ontwerpkeuze kun je in elke opgave op zoek naar passende oplossingen. De komende tien jaar zijn hybride ontwerpen van biobased en traditionele materialen zeker deel van de oplossing. 


Cursisten krijgen de mogelijkheid eigen casussen in te brengen.

 

Docent:
Cees van Beukering | E&R | Directeur | Onderdeel Business Case
 Reinoud van der Zijde | LEVS architecten | Senior Architect | Onderdeel Carbon-based design  


Inclusief boeken:

 • Carbon-based design
 • Publicatie Duurzaam circulair ondernemen 


Liever in eigen tijd studeren? Publicaties

Praktische informatie:

Wanneer: 11 juni 2024 van 10:00 tot 16:00 uur. Inloop vanaf 09:30 uur
Waar: Kantoor van LEVS architecten, Cruquiusweg 111D
1019 AG Amsterdam 

Kosten:  € 495,-- inclusief boeken en excl. BTW. En voor partners van E&R € 395,-- inclusief boeken en excl. BTW. 

 

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de bijeenkomst verschoven of geannuleerd, waarover de deelnemers tijdig worden geïnformeerd. 

Uitnodiging voor een gratis Webinar over innovatieve, duurzame en circulaire oplossingen waar jij naar op zoek bent.
11 juli 2024 van 13:00 tot 14:00 uur (Gratis) 
 

Wij zetten jou op het juiste spoor met onze E&R Top 100 lijsten, zodat je precies die slimme, duurzame, circulaire en digitale oplossing kunt vinden die jouw businesscase ineens wel haalbaar maakt.


De E&R 'Top 100' lijsten zijn nuttig:

 • Voor het opdoen van inspiratie;
 • Om te leren van best practices;
 • Om nieuwe partners te ontdekken om mee samen te werken;
 • Voor kwaliteitsborging; en
 • Omdat het raadplegen van de lijst tijd bespaart bij het vinden van oplossingen.


Docent:
Cees van Beukering | E&R | Directeur |


Liever in eigen tijd studeren? Publicaties

Praktische informatie:

Wanneer: 13 juli 2024 van 13:00 tot 14:00 uur.
Waar: Online
Kosten: Gratis


Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de bijeenkomst verschoven of geannuleerd, waarover de deelnemers tijdig worden geïnformeerd.


Tip: Vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.


Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering via [email protected] of +31 651228420. 


Excursie naar het gloednieuwe Experience Center van Daiwa House over de nieuwste ideeën over modulair bouwen.

Datum: 26 september 2024
Locatie: Montfoort (gratis)


Thema's van deze excursie zijn:

 • Ontwikkelen van toekomstbestendige huisvesting, in harmonie met mens en maatschappij.
 • Ervaar de duurzame woonoplossingen van Daiwa House Modular Europe in het Experience Center.
 • Laat je inspireren door de woonoplossingen van Daiwa House Modular Europe, van ontwerpfase tot het moment waarop de eerste bewoners van hun nieuwe woning kunnen gaan genieten.
 • We vergelijken de gepresenteerde woonoplossingen met de E&R Top 100 duurzame woningbouw en wonen lijst, die opdrachtgevers helpt bij het kiezen van hun ketenpartners.


Mis deze kans niet om de laatste informatie te ontvangen over duurzame, circulaire en digitale woningbouw- en woonoplossingen. Wees geïnformeerd! 

 

Praktische informatie
Wanneer: 26 september 2024 van 13.30 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13:00 uur.
Waar: Daiwa House Experience Center |  Willeskop 94 | Montfoort | 

Kosten: gratis. E&R Koplopers hebben voorrang bij inschrijving

No-show-beleid: Wij hanteren een No-show-beleid. Bij niet op tijd afmelden, een week voor de bijeenkomst door het zenden van een mail naar [email protected] rekenen we € 125,-- excl. BTW 

Organisatie: E&R Kennistafel duurzame woningbouw en wonen 2.0  


Bent u een woningbouwer of leverancier met een innovatieve oplossing? Meld uw oplossing aan voor de 'E&R Top 100' lijst door een e-mail te sturen naar [email protected], ter attentie van René Rademaker. We kijken uit naar uw deelname en inzichten!

Dutch Design Week Eindhoven met exclusieve tour speciaal voor E&R met als hoofdthema 'Onze digitale toekomst'  

23 oktober 2024 

  

Dutch Design Week (DDW)  
In Eindhoven vindt elk jaar in oktober de Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en ideeën van meer dan 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dit gebeurt op meer dan 110 locaties verspreid over de stad.
 

Exclusieve tour met als hoofdthema 'Onze digitale toekomst' 

Onze digitale realiteit en toekomst worden volledig verkend en beïnvloed door ontwerpers, van virtuele werelden tot kunstmatige intelligentie en van mondiale platforms tot individuele ervaringen. 

Deze tour werpt nieuw licht op digitale technologie, virtuele en kunstmatige werelden en blikt vooruit op hoe deze technologische ontwikkelingen onze wereld veranderen.  


#digitaal #blockchain #metaverse #digitalisering #online #virtueel #augmented #reality #AI #ChatGPT #data #datavisualisatie #interactief #datamining


Programma:
10:30 uur: Ontvangst met koffie of the
11:00 uur:  Tour met als thema 'Onze digitale toekomst'
13:00 uur: Lunch plus bedrijfsbezoek bij een innovatief bedrijf
14:30 uur : Bezoek van DDW locaties naar verschillende locaties
17:00 uur: Afsluiting

Moderator:
Cees van Beukering, directeur van E&R.

Aanbevolen door:

 

Praktische informatie
Wanneer:
23 oktober 2024 van 10.30 tot 17.30 uur.
Waar: Start van Strijp S te Eindhoven.
Kosten: Gratis. Tour en lunch inclusief entreekaarten voor DDW die ook nog voor de gehele week geldig is. E&R Koplopers hebben voorrang bij inschrijving. Wij hanteren een No-show-beleid. Bij niet op tijd afmelden rekenen we € 125,-- excl. BTW.  

 

Tip: vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.


Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering, [email protected] of +31 651228420

Uitnodiging voor Webinar (gratis): "Ergonomische Woningbouw en de Kosten"
21 november 2024 


Ontdek de wereld van ergonomische woningbouw en de bijbehorende kosten tijdens ons gratis webinar georganiseerd door Woningbouw en wonen 2.0 Kennistafel.


Thema: Ergokosten in Woningbouw
Gepresenteerd door Casadata.nl, duikt dit webinar in de essentiële vraag: "Wat mag een ergonomische woning kosten?" Verwacht een grondige uiteenzetting over de Ergokosten, zoals opgenomen in de 'Top 100 van meest slimme, duurzame, en circulaire woningen in Nederland en Vlaanderen' door Casadata.nl.


Interactieve Sessie met Experts
Sluit aan bij een interactieve dialoog met onze kostendeskundigen. Na een introductie over de online kostendatabase van ergonomische voorzieningen en maatregelen, openen we de vloer voor uw vragen en feedback. Hoe beoordeelt u de gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid van de database? Welke aspecten mist u of vindt u onduidelijk? Uw input is waardevol en helpt ons de databestanden verder te verfijnen.


Sprekers:

 • Ing. Boudewijn Messink, met een rijke ervaring in de bouwbranche en expert in praktijkgerichte kosteninformatie voor woningen en gebouwen bij Casadata.
 • Wim Pasman, grondlegger van het 'Handboek voor Toegankelijkheid' en ontwikkelaar van diverse kosteninformatie voor aanpassingen in woningen voor ouderen en gehandicapten bij Casadata.


Praktische informatie

Wanneer: 21 november 2024 van 13.00 tot 14.00 uur. 

Waar: Webinar

Kosten: gratis en E&R Koplopers hebben wel voorrang bij inschrijving. Wij hanteren een No-show-beleid. Bij niet op tijd afmelden rekenen we € 125,-- excl. BTW 

Organisatie: E&R Kennistafel duurzame woningbouw en wonen 2.0 

 

Dit webinar biedt een unieke kans om direct met deskundigen in gesprek te gaan over de financiële aspecten van ergonomisch bouwen. Neem deel aan deze virtuele klas en leer meer over integraal toegankelijk bouwen en de ervaringen van anderen.

Excursie naar Leidsche Rijn College over Smart Building èn Energieneutraal 
28 november 2024 E&R Kennistafel duurzame huisvesting en facilitair management 2.0 excursie (gratis) 


Het Leidsche Rijn College is een sportcampus en middelbare school in Utrecht met 1.700 leerlingen en een gebouw van 19.000m2. Het is afgelopen jaar energieneutraal gemaakt met 700 PV panelen en 300 zonnecollectoren op het dak. Duurzaam opgewekte energie wordt gebruikt om een waterbassin van 3.750 m3 te verwarmen in de zomer en terug te leveren in de winter, en voor verkoeling in de warme maanden. 

Het Smart Building System stuurt alle energieverbruikers in het pand, zoals verlichting, klimaatbeheersing, zonwering en ventilatie. Dit platform analyseert data om de energiebehoefte op elk moment van de dag te bepalen, rekening houdend met verschillende omstandigheden zoals de aanwezigheid van mensen, het seizoen, de weersomstandigheden en de beschikbare zonne-energie. Het houdt ook rekening met de temperatuur binnen en buiten het gebouw. De realisatie hiervan is mede tot stand gekomen door: 

 • Gemeente Utrecht;
 • De InstallatieAdviseur - Zeist;
 • Verweij installatietechniek BV – Nieuwegein;
 • Rots Bouw BV - Aalten;
 • Enappgy Smart Building Solutions – Amersfoort;
 • Axioma BV - IJsselstein;
 • Nuovo Scholengroep – Utrecht.

  

Inleiders: 

 • Ron van der Poll van Axioma, Antonio Vega van, Enappgy en Roy de Bruin van de DIA Groep


Praktische informatie
Wanneer:
28 november 2024 van 11.00 tot 13.45 uur. Inloop vanaf 10:30 uur inclusief lunch.
Waar: Leidsche Rijn College Utrecht Maartvlinder 1 3544 DA Utrecht
Kosten: gratis en E&R Koplopers hebben voorrang. Koffie en lunch voor eigen rekening. gratis en E&R Koplopers hebben wel voorrang bij inschrijving. Wij hanteren een No-show-beleid;
Organisatie: E&R Kennistafel duurzame huisvesting en facilitair management 2.0


Tip: vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.

Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering [email protected] of +31 651228420

Masterclass ketensamenwerking in duurzaam circulair samenwerken

5 december 2024
 

Wij nodigen u van harte uit voor de masterclass over "Duurzame Circulaire Keten­samenwerking. De masterclass biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in de toekomst van duurzame en circulaire oplossingen.


In deze masterclass wordt je meegenomen op een reis door de transformatie van traditionele lineaire economische modellen naar innovatieve circulaire ketensamenwerkingen. Waar we vroeger dachten in termen van transacties en eenrichtingsverkeer, omarmen we nu de kracht van wederkerigheid en samenwerking.

Het accent van deze masterclass ligt op hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. We verkennen hoe bedrijven en organisaties kunnen overstappen van een lineaire naar een circulaire economie, waarbij waarde wordt behouden en afval wordt geminimaliseerd.


Wat kunt u verwachten?

 • Inzicht in Circulaire Economie: Ontdek de principes en voordelen van een circulaire economie en hoe deze kan worden toegepast in jouw eigen werkomgeving.
 • Duurzame ketensamenwerking: Werken op basis van reciprociteit en plaats van mutualiteit. 
 • Succesvol samenwerken: Duurzaam toekomstgericht samenwerken lukt als je aandacht blijvend aandacht schenkt aan ‘De zes ketensamenwerking bouwstenen’ voor de opbouw van een succesvol 'ecosysteem' als voorwaarden voor blijvend succes.
 • Efficiënter samenwerken: AI (sense, think en act) voor het beter aansturen van de keten en en het onderhouden van van het ecosysteem als het nieuwe bedrijfsmodel om beter te presteren. 
 • .Praktijkvoorbeelden: Leer van succesvolle cases uit de E&R Top 100 lijsten die laten zien hoe duurzame ketensamenwerking leidt tot innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen.
 • Toekomstperspectieven: Verken de toekomst van circulaire samenwerking en de rol van wederkerigheid in het bevorderen van duurzame relaties tussen bedrijven en hun partners.


Deze masterclass is een must voor iedereen die kiest voor toekomstbestendig ondernemen en open staat voor innovatie in duurzaamheid en circulariteit. 


We kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze informatieve en inspirerende masterclass!


Inclusief publicatie:
Denk- en werkkader voor het opstarten en door ontwikkelen van duurzame en circulaire projecten voor beleidsadviseurs en projectleiders. Ook los aan te kopen voor  € 29,95 incl. btw.. Voor bestellen ga naar publicaties


Praktische informatie
Wanneer:
5 december 2024 van 09:30 tot 16:00 uur.
Waar: Utrecht
Kosten: € 907,50 (€ 750,- excl. BTW) per persoon en voor partners van E&R € 605,-- (€ 500,- excl. BTW) per persoon 


Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de bijeenkomst verschoven of gaat niet door waarover de deelnemers op tijd worden geïnformeerd.

Voor nadere informatie over het programma kun je contact opnemen met Cees van Beukering [email protected] of +31 651228420

 

Tip: vroeg boeken voorkomt teleurstellingen.