Acht redenen om je aan te melden bij E&R Kennistafels

Waarom E&R?

Created with Sketch.

De kracht van ons ecosysteem

Met meer dan 8.000 volgers en meer dan 100 Koplopers vormen we binnen de Benelux een vruchtbaar ecosysteem door samen sneller en slimmer duurzame, circulaire en digitale projecten te implementeren.

Ons netwerk is sterk in het vinden van vraag en aanbod op het gebied van grensverleggende oplossingen. 

Onze kernwoorden zijn: connectiviteit, leren, delen van ervaring, platte organisatie, gezag ontleend aan kennis, creativiteit, vragen stellen, toewijding en invloed. 

Acht redenen om je aan te melden bij E&R kennistafels

Created with Sketch.

Kennistafels zijn een krachtig hulpmiddel voor het delen van kennis en ervaringen binnen en tussen organisaties, en ze hebben verschillende doeleinden en voordelen:


 • Kennisdeling: Kennistafels brengen mensen met verschillende achtergronden en expertise samen om kennis te delen, wat kan leiden tot een dieper begrip van complexe vraagstukken en het stimuleren van innovatieve ideeën.


 • Netwerken: Ze bieden deelnemers de kans om hun professionele netwerk uit te breiden, wat kan leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden en kansen.


 • Probleemoplossing: Door het samenbrengen van diverse perspectieven kunnen kennistafels helpen bij het vinden van creatieve oplossingen voor uitdagende problemen.


 • Besluitvorming: Kennistafels kunnen input en inzichten genereren die beleidsmakers en leidinggevenden helpen om meer geïnformeerde en weloverwogen beslissingen te nemen.


 • Leren en Ontwikkelen: Ze bieden een omgeving voor continue professionele ontwikkeling, waar deelnemers kunnen leren van elkaars successen en fouten.


 • Betrokkenheid vergroten: Kennistafels kunnen gebruikt worden om stakeholders, inclusief klanten of burgers, te betrekken bij het ontwikkelingsproces van projecten of beleid.


 • Verandering en Transformatie: Ze kunnen dienen als een katalysator voor verandering binnen een organisatie, door het faciliteren van discussies die organisatorische transformatie ondersteunen.


 • Agenda-setting: Kennistafels kunnen helpen om belangrijke thema's en kwesties te identificeren die aandacht behoeven binnen een sector of gemeenschap.


Door het organiseren van kennistafels investeren organisaties in een cultuur van openheid, leren en samenwerking, wat allemaal bijdraagt aan hun veerkracht en aanpassingsvermogen in een snel veranderende wereld. 

Welke E&R Kennistafels zijn er en wat kost het om daarvan lid te zijn?

Created with Sketch.

Aanmeldingsformulier

Created with Sketch.

Aanmeldingsformulier en zend deze naar Rian Hermans-Teklenburg | Secretariaat en ledenadministratie | Spaanders 5, 5684 KJ Best | r.teklenburg@economie-ruimte.nl

Foto impressie E&R kennistafel bijeenkomsten

Met E&R heb je sneller zicht op duurzame, circulaire en circulaire oplossingen die ook nog renderen

Waarom E&R inschakelen?

Created with Sketch.

Dit zijn de redenen dat organisaties hun projecten bij E&R plaatsen:

 • Wij zorgen ervoor dat jouw challenge onder de aandacht wordt gebracht van 8..000 volgers en Koplopers;
 • Wij helpen organisaties bij het vinden van potentiële afnemers van hun challenge;
 • Wij tippen organisaties over innovatieve, duurzame, circulaire of digitale oplossingen waarmee organisaties hun challenge aantrekkelijker kunnen maken;
 • Wij helpen organisaties bij het vinden van subsidies en/of financiering;
 • Wij helpen organisaties bij het verbeteren van hun challenge door het organiseren van reflectiebijeenkomsten in de vorm van Webinars, excursies of workshops. Bekijk de E&R Agenda.

Slim samenwerken, hoe dan?

Created with Sketch.

 

De 8.000 volgers en Koplopers vormen binnen de Benelux een vruchtbaar ecosysteem. Ons netwerk is sterk in het vinden van vraag en aanbod van grensverleggende oplossingen in duurzaamheid en circulariteit. Onze kernwoorden zijn: connectiviteit, leren, delen van ervaring, platte organisatie, gezag ontleend aan kennis, creativiteit, vragen stellen, toewijding en invloed. Koplopers kennen elkaar en voegen waarde toe door slim gebruik te maken van hun zakelijke netwerk in: 

1.      Kennisdeling:

Door het organiseren van excursies, workshops of Webinars. Zie agenda


2.     Promotie van jou duurzame en circulaire producten en diensten of project: 

We bieden jou de mogelijkheid om jouw innovatieve duurzame of circulaire dienst of product te presenteren op onze website. Organiseren van excursies, workshop of Webinars over jouw duurzame of circulaire product of dienst. Zie over het presenteren van jouw product of dienst op onze website.

3.    In het realiseren van jouw challenge:

Organisaties die hun uitdagende opgave als challenges door E&R willen laten begeleiden inbrengen profiteren van de kennis en de daadkracht van het sectoroverstijgende netwerk van E&R en komen daardoor ook eerder en op een goedkopere manier tot resultaat. Eigenaren van de challenge werken samen met een van de Koplopers die zorgen voor het leggen van contacten en voor het proces. Koplopers zetten in samenspraak met inbrenger van de challenge een traject uit om tot een sluitende businesscase te komen tot en met de exploitatie van de challenge. De procestappen zijn: 

 • Het formuleren van jouw uitdaging; 
 • Het uitwerken van jouw businesscase; 
 • Het vinden van financiering en subsidie; 
 • Het houden van marktconsultatie; 
 • De realisatie; 
 • De oplevering door het uitvoeren van een check op het resultaat; 
 • De exploitatie.

Resultaat?

Created with Sketch.

 

De doelstelling van E&R is kennisdeling en om challenges in duurzaamheid en circulariteit op een hoger plan te brengen. Om E&R Koplopers een voorsprong te geven op anderen en om anderen te inspireren. Het resultaat van de challenges worden op die manier eerder door eindgebruikers geïmplementeerd, omdat de beleving, kwaliteit en gebruikskosten een aantrekkelijke combinatie vormen. 

Kosten?

Created with Sketch.

 

1.      Kennisdeling: 

 • Aan de excursies, workshops of Webinars kunnen E&R Koplopers veelal zonder dat daarvoor extra kosten worden gerekend aan deelnemen. Aan niet E&R Koplopers vragen wij voor het bijwonen van excursies, workshops of Webinars soms een kleine bijdrage. Zie onze E&R agenda
 • Nog geen E&R Koploper? Je doet al mee voor € 250,- excl. btw per jaar. E&R Koplopers vormen de 1e ring van ons sector overstijgende netwerk en ontvangen de laatste versies van de kaders die in de verschillende Kennistafels worden onderhouden. Wil jij je ook aansluiten? Lees hier wat je moet doen.

 

2.     Promotie van duurzame en circulaire producten en diensten: 

 • E&R Koplopers kunnen zonder dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht hun innovatieve duurzame en circulaire diensten of producten plaatsen op de E&R Website. Zie over het presenteren van jouw product of dienst op onze website
 • Ben je geen E&R Koploper, maar wil je toch jouw innovatieve dienst of product als challenge plaatsen op onze website plaatsen? In dat geval kunnen we daar afspraken over maken. Neem contact met ons op 
 • Extra aandacht kan aan jouw innovatieve duurzame en circulaire diensten of producten worden gegeven door daarover excursies, workshop of Webinars te organiseren. Aan E&R Koplopers vragen wij voor het werven van deelnemers, het organiseren en het modereren van bijeenkomsten een financiële  bijdrage ter dekking van de kosten. Aan niet E&R Koplopers € 500,- tot € 950,- excl. btw exclusief zaalhuur en catering. Neem contact met ons op   

 

3.     In het realiseren van jouw challenge:

 • Wil jij jouw callenges door E&R laten begeleiden? Neem contact met ons op.
 • Lijkt jouw challenge veel op een ander E&R Challenge? In dat geval kunnen jullie wellicht de kosten delen. Samenwerken is niet alleen goedkoper, maar leidt vaak tot betere resultaten. Want twee weten immers meer dan één! Neem contact met ons op